Auto detailing

Car detailing is de systematische kunst van het verwijderen van zowel zichtbare als onzichtbare verontreinigingen uit het interieur van een auto en het poetsen van de buitenkant op een manier die het voertuig in een bijna nieuwe staat herstelt met een combinatie van verschillende materialen en methoden.  Auto detailing is meer dan een gewoon reinigingsproces. Het is een professionele aanpak die zich richt op cosmetisch in plaats van mechanisch onderhoud van een auto met behulp van methoden en producten die de schadelijke effecten van omgevingselementen zoals vuil, zon, strenge winters, enz. verminderen, waardoor de auto niet ouder wordt en de levensduur wordt verlengd. Car detailing maakt gebruik van producten zoals detergenten, zuurvrije ontvetters (om vuil en vuil af te breken), detailklei (om micro-ingebedde oppervlakteverontreinigingen te verwijderen), oppervlakteactieve stoffen, verband op basis van siliconen en niet-siliconen, kit, bandenglansgel  en applicator, polijstpasta’s die je kan gebruiken om de auto laten polijsten om weer op te blinken en de reflectie van de lak te verbeteren.

Soorten autodetailing

Autodetailing kan worden onderverdeeld in exterieur- en interieurdetails. Exterieurdetails omvatten het reinigen van de ramen, banden en andere zichtbare onderdelen van het exterieur van de auto, waardoor ze weer in hun oorspronkelijke staat worden hersteld. Exterieur auto detaillering omvat exterieur wassen en drogen, polijsten, waxen en lak verzegelen, aangepaste velgen reinigen, bandendressing, koplamprestauratie, glasbehandeling, enz. Interieur auto detaillering daarentegen omvat een grondige reiniging van de hele binnencabine.  Interieurdetails omvatten stofzuigen, stoomreiniging met vloeibare en schuimchemicaliën en borstels om vlekken in bekleding te verwijderen, reinigen met witte azijn om schimmel te verwijderen, leerbehandeling, motorreiniging, enz.

Voordelen van autodetailing

Autodetailing gaat veel verder dan autowassen en de voordelen zijn vrij talrijk.  Aangezien het doel van autodetails is om je auto zijn oorspronkelijke look en feel te herstellen, wordt elke centimeter van de auto dieper bekeken en wordt ervoor gezorgd dat deze zorgvuldig opnieuw wordt geboren.  Autodetailing herstelt de waarde van je auto en biedt deze enige waardebescherming voor het geval je plannen hebt om je auto door te verkopen.  Een professionele autodetailing moet je blij maken met het uiterlijk van jeauto – dat is waar voor je geld. Bij autodetailing wordt een systematische aanpak toegepast tijdens het schoonmaken en herstellen van elk hoekje en gaatje van je auto, waarbij aandacht wordt besteed aan elk detail, met als resultaat een nieuwe naam van de auto. Een grondige reiniging van de auto, met name de motor, helpt het benzineverbruik te verminderen – ja!  Dat klopt, een lager brandstofverbruik. Ten slotte zal je auto na het detailleren in een betere veilige staat verkeren, omdat een grondige reiniging potentiële gevaren zou helpen elimineren die een oppervlakkige wasstraat zouden hebben overgeslagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *