Voordelig jouw auto lak beschermen

Als je de trotse eigenaar bent van een auto wil je uiteraard de auto lak beschermen. Het maakt vaak niet uit of je de eigenaar bent van een oldtimer, een gloednieuwe wagen of een auto van 20 jaar oud. Je wilt gewoon netjes voor de dag komen. Je wilt niet dat als je je auto een keer, noodgedwongen, onder een boom parkeert, de lak wordt aangetast door alle vogelpoep. Of als je lekker aan het toeren bent over binnenwegen, dat het opspattend grind zorgt voor kleine krassen in de lak van jouw auto.

Hoe kun je de auto lak beschermen?

Je kunt je auto lak beschermen door een bepaalde coating over je auto aan te (laten) brengen. Het is een soort kleurloze lak wat over de lak van jouw auto wordt gespoten. Op deze manier wordt de originele lak goed beschermd. Je kunt ook gebruik maken van wax, dat is toch wel de bekendste vorm om lak te beschermen. In bijna iedere wasstraat is het aanbrengen van een laag wax standaard inbegrepen. Wax zorgt ervoor dat vuil minder makkelijk aan de lak kan hechten, het glijdt er als het ware direct af.

Het belang van het beschermen van de lak

Zoals gezegd kan vogelpoep of steenslag de lak van een auto aantasten. Er komen dan krassen in, sommige mensen zullen denken, ‘ach, wat dan nog’?. Maar vergis je niet, de lak heeft wel degelijk een functie. Het beschermt namelijk de carrosserie. Als je geen lak hebt, heeft roest vrij spel. En iedere oldtimerliefhebber weet: roest is de ergste vijand die je kunt hebben. Als de lak eenmaal bobbels begint te vertonen weet je dat er roest onder de lak zit. Er zit dan maar één ding op en dat is dat onderdeel volledig glad schuren en opnieuw (laten) lakken. Het is dus veel voordeliger om de lak te beschermen dan een onderdeel te moeten renoveren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *